Părinţii Alexandrei au fost sunaţi şi li s-a spus că fata a plecat din ţară

Părinții Alexandrei au fost sunați joi de pe un număr privat pentru a li se spune că fata este bine și a plecat din țară, au dezvăluit, sâmbătă, procurorii. În același fel, în aprilie, bunicul Luizei Mihaela, a fost sunat pentru a i se spune că nepoata lui este bine, în Elveția.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuța, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că dosarul deschis pentru omor a fost declinat DIICOT Craiova, după ce procurorii de crimă organizată au comunicat că aveau indicii cum că părinții Alexandrei au fost sunați să li se spună că fata e bine și a plecat din țară. La Craiova era deschis un alt dosar, privind dispariția Luizei Mihaela, iar bunicul fetei a sunat de pe un număr privat și i s-a spus că fata este bine, în Elveția.

„DIICOT ne-a comunicat aseară (vineri seara – n.r.) că au indicii și începuseră urmărirea penală pentru o infracțiune din aprilie 2019, pe trafic de persoane. Aveau informații cum că familia victimei din dosarul nostru (dosarul Alexandrei – n.r.) a primit niște mesaje, fiind vorba de același mod de operare, ca și în dosarul lor, prin care se încerca să fie liniștită familia, cum că fata este bine și că ar fi plecat în străinătate”, a declarat Anca Anuța.

De asemenea, procurorii DIICOT aveau indicii că s-a folosit același autoturism atât în cauza cercetată de DIICOT Craiova, cât și în cazul de la Tribunalul Olt, privind dispariția Alexandrei.

Potrivit anchetatorilor, persoana care a folosit autoturismul ar fi același cu cel care a luat-o pe Alexandra la ocazie.

Astfel, DIICOT Craiova, fiind primul organ de urmărire penală sesizat, a cerut dosarul pentru reunirea celor două cauze.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

O altă fată, care se pare că a dispărut în urmă cu mai bine de trei luni, și care era din județul Dolj, pare să fie o altă victimă a principalului suspect, Gheorghe Dincă, în vârstă de 66 de ani, care a fost reținut, sâmbătă, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii în concurs, a infracțiunilor de trafic de minori și viol.

Gheorghe Dincă a procedat la fel şi în cazul Luizei, fata dispărută în aprilie. Bunicul fetei, în grija căruia se afla adolescenta, spune că, la fel ca şi tatălui Alexandrei, poliţiştii l-au ameninţat că „dacă fata e plecată cu vreunul, vă pun să plătiţi toate costurile percheziţiilor”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS