Parchetul General nu va deschide o ancheta in cazul Turcescu

Procurorul general Tiberiu Nițu spune că declarațiile lui Robert Turcescu au fost analizate și nu afectează siguranța națională.

Robert Turcescu nu va fi pus sub acuzare.

Parchetul General nu va deschide o anchetă după ce jurnalistul a dezvăluit că a fost ofițer acoperit.

Procurorul general Tiberiu Nițu spune că declarațiile lui Turcescu au fost analizate și nu afectează siguranța națională.

Anunțul făcut de procurorul general vine după ce senatorul PC Ilie Năstase și deputatul PSD Mădălin Voicu au depus la Parchet o sesizare în acest caz.

Ilie Năstase și Mădălin Voicu au cerut Parchetului să confirme sau să infirme dezvăluirile jurnalistului, care, în opinia lor ar încălca mai multe legi ce pun în pericol siguranța națională.

Pe de altă parte, Ilie Năstase, general în rezervă al armatei române, spune că Robert Turcescu ar putea fi și un impostor, susținânt că livretul militar pe care jurnalistul l-a prezentat nu seamănă cu cel pe care el îl are. Năstase crede că acest autodenunț ar reprezenta de fapt ‘un mod de intoxicare’, care vine ‘tocmai de la Traian Băsescu’.

Robert Turcescu a dezvăluit pe blogul său că a fost locotenent colonel sub acoperire. Postarea sa a fost însoțită de copii ale unui livret militar cu fotografia sa și două ștate de plată. Pe livretul militar apare ștampila MApN.

Ulterior, presa a scris că de fapt documentele prezentate de jurnalist ar fi fost modificate.