Parchetul General – îngrijorat de modificările anunțate de ministrul Justiției

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție anunță că ia act “ cu suprindere și îngrijorare de modificările anunțate de ministrul Justiției asupra cărora procurorii nu au fost consultați în prealabil.”

Mai mult, Parchetul General, care este condus de procurorul general al României, Augustin Lazăr, atrage atenția că modificările propuse de Ministerul Justiției vor bulversa sistemul judiciar.

Într-un comunicat de presă, conducerea Ministerului Public precizează că trage un semnal de alarmă în legătură cu mai multe modificări.

În primul rând, este vorba despre înființarea unei direcții specializate pentru cercetarea magistraților care citez, ‘’sugerează că problema corupției se află în corpul magistraților și nu în exterior”, am încheiat citatul.

Apoi, procurorul general susține că propunerea de a trece Inspecția Judiciară în subordinea ministrului Justiției, numit politic, este un fapt inedit.

“Precizăm că, în ceea ce privește procurorii, Inspecția Judiciară a fost cel mult în subordinea procurorului general, niciodată sub tutela ministrului Justiției”, susține Ministerul Public.
Procurorul general al țării nu este de acord nici cu eliminarea președintelui României din procedura de numire a procurorilor șefi.

Nu în ultimul rând, conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție reclamă că proiectul de modificare a legilor Justiției a fost elaborat fără consultarea procurorilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS