Parchet: „Nu există un dosar în legătură cu o presupusă tentativă de asasinare a lui Dragnea”

Pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a existat şi nu există un dosar de urmărire penală în legătură cu o presupusă tentativă de asasinat la adresa preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, au declarat pentru Europa FM surse din Parchetul General.

De asemenea, la Parchetul General nu există nici o sesizare în legătură cu acest caz.

Informația a fost ulterior confirmată de biroul de presă al instituției.

SRI și SPP au făcut anunțuri asemănătoare.

Serviciul Român de Informații nu are atribuții legale privind pază și protecția demnitarilor români și nu a primit nici o sesizare oficială din partea președintelui Camerei Deputaților în legătură cu o presupusă amenințare la integritatea să fizică”, a transmis purtătorul de cuvînt al instituției, Ovidiu Marincea.

Ulterior, întrebat de agenția de știri Mediafax dacă nu a fost sesizată instituția din alte surse și dacă, la rîndul ei, a făcut vreo informare, Marincea a răspuns: „Serviciul nu are atribuții în acest domeniu. Dar dacă aflăm informații care intră în atribuțiile altei instituții suntem obligați să le punem deîndată la dispoziția lor. Nu este cazul aici„.

Surse judiciare au declarat pentru Medifax că nici procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) nu au în lucru vreun dosar referitor la o presupusă tentativă de asasinat asupra lui Liviu Dragnea.

„Patru străini”

Liviu Dragnea a declarat marţi că anul trecut ar fi fost vizat de o tentativă de asasinare.

Întrebat la Antena 3 dacă se doreşte să fie omorît, dacă este ameninţat cu moartea şi dacă are informaţii că s-ar pune la cale asasinarea sa, Dragnea a declarat: „Am avut anul trecut o tentativă, în aprilie. (…) Au venit patru străini în România, au fost cazaţi la Athénée Palace, din ceea ce mi s-a spus, şi au stat trei săptămâni aici. Mă rog, am scăpat, dar asta nu înseamnă că mi-am luat pază sau o să-mi iau pază„.

Liviu Dragnea a pretins că s-au făcut cercetări cu privire la această tentativă.

Ştiu că s-a cercetat, mai departe nu ştiu„, a declarat liderul PSD, fiind întrebat dacă există un dosar în legătură cu acest caz.

El a mai susţinut că cei patru străini au fost plătiţi de „un om foarte celebru în lume„.

Chestionat dacă se gândeşte la omul de afaceri George Soros, Dragnea a răspuns: „Nu, nu mă gândesc la el, el se gândeşte la mine. Nu mă gândesc eu la el. (…) Dar nu ştiu dacă aici era asta„.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS