Confidenţialitate

Parada militară de Ziua Națională a României este în desfășurare în București | VIDEO

Militari ai Armatei Române, dar și străini defilează pe sub Arcul de Triumf., iar avioane şi elicoptere militare survolează cerul Capitalei. Este cea mai mare parada de Ziua Națională din ultimii 4 ani.

Parada de 1 Decembrie a fost deschisă de intonarea imnului național. După imn, președintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria soldaților căzuți pe front.

A urmat apoi defilarea pe sub arcul de Triumf. Peste 2.400 de militari români au defilat, alături de peste 250 de soldați străini din Belgia, Franța, Polonia, Spania, SUA. Este vorba despre militari din Forțele Terestre, Aeriene și Navale, dar și studenți de la Academia Tehnică Militară și de la Academia de Poliție.

Armata Română a venit și cu tehnica militară avansată:. 40 de aeronave militare, inclusiv cele trei avioane F-16 olandeze și noile elicoptere Black Hawk, recent intrate în posesia statului român.

Poți urmări parada militară din București aici:


După încheierea ceremoniei oficiale, publicul prezent în Piaţa Arcului de Triumf va putea vizita standuri expoziţionale cu tehnică militară, care vor fi amplasate în zonă până la ora 14:00.

Foto: INQUAM Photos / George Calin

Video: Facebook / Ministerul Apărării Naționale