Confidenţialitate

Papa Francisc va emite un nou document pe tema protecției mediului. Textul va fi publicat în mai puțin de 2 luni | AUDIO

Papa Francisc anunţă că va emite un nou document pe tema protecţiei mediului înconjurător, afirmând că acesta este amenințat de un “război mondial teribil”. Vorbind în cadrul audienţei sale generale săptămânale, suveranul pontif a precizat că documentul va fi publicat în mai puțin de două luni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În 2015, Papa Francisc a scris “Laudato Si”, o enciclică – un document oficial trimis de papă către credincioșii din toate țările – scriind în ea despre nevoia de a proteja mediul înconjurător, de a combate pericolele şi provocările schimbărilor climatice şi de a reduce consumul de combustibili fosili.

Descriind natura drept un “dar sacru de la Creator”, papa Francisc i-a îndemnat pe oameni să ia partea “victimelor nedreptăţii ecologice şi climatice”.

Acum, Papa Francisc a anunțat că scrie o a doua parte a ‘Laudato Si’ pentru a se referi la problemele momentului de față. Cere încetarea “războiului lipsit de sens împotriva casei noastre comune, un război mondial pe care il catalogheaza drept “teribil”.

Textul va deveni public pe 4 octombrie, de sărbătoarea Sfântului Francisc din Assisi.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Europa, ținta furtunilor, a inundațiilor și a incendiilor devastatoare. Italia se confruntă cu Ciclonul Poppea în timp ce grecii încearcă să stingă incendiul din Parcul Național Dadia | AUDIO