Papa Francisc: În Joia Mare, apel la pacea mondială

În Joia Mare, Papa Francisc face un apel la pacea mondială: ”Violența nu este leacul pentru lumea noastră greu încercată”, spune într-un interviu capul Bisericii Catolice.

Peste câteva ore, suveranul pontif urmează să îndeplinească ritualul spălării picioarelor în Joia Mare.

Va merge la o închisoare de lângă Roma, unde va spăla picioarele a 12 deținuți.

După oficierea Liturghiei din Joia Mare, la Bazilica Sfântul Petru, Papa Francisc se va deplasa la închisoarea Paliano, aflată la câteva zeci de kilometri de Roma. Va spăla picioarele a 12 deținuți, ritual care reconstituie gestul umil pe care l-a făcut Iisus înainte de Cina cea de Taină.

În trecut, Papa a realizat ceremonia spălării picioarelor într-o închisoare pentru minori, un centru pentru persoane cu dizabilități, un penitenciar de maximă siguranță și un centru pentru refugiați.

”Tot ce vreau este să fac un apel și mai puternic la pace în această lume subjugată de traficanți de arme care profită de pe urma sângelui bărbaților și al femeilor”, a declarat Papa Francisc pentru cotidianul italian La Repubblica. ”Violența nu este leacul pentru lumea noastră greu încercată”, a adăugat suveranul pontif.

Vineri, Papa va conduce tradiționala Via Crucis – Drumul Crucii), procesiunea anuală în jurul Colosseumului, iar sâmbătă va oficia slujba de Paște. Duminică, după slujba oficiată în Piața Sfântul Petru, suveranul pontif va adresa tradiționalul mesaj de Paște și binecuvântarea ”Urbi et Orbi”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS