Papa Francisc este așteptat sâmbătă în Cuba

Papa va efectua o vizită istorică de trei zile. La aeroport va fi intampinat de președintele Raul Castro. Turnelul papei Francisc cuprinde si Statele Unite, cu vizite la Washington, New York și Philadelphia.

Este pentru a treia oară în 17 ani când un papă vizitează Cuba, după Ioan Paul al II-lea, in 1998 și Benedict al XVI-lea, in 2012. France Presse noteaza faptul ca este vorba despre un tratament privilegiat pentru acest stat mic, în care 10% din populație se declară catolică, chiar dacă numărul celor botezați este mult mai important, mulți amestecând religiile afro-cubaneze și catolicismul.

La Havana, primul contact important al papei cu mulțimea va fi slujba de duminică din Piața Revoluției, înainte de întâlnirea cu președintele Raul Castro. Este asteptata si o intrevedere cu fostul lider Fidel Castro.

Papa Francisc va conduce și slujba de Vecernie în catedrala Inmaculada Concepcion, înainte de a se întâlni cu câteva mii de tineri cubanezi.

Inaintea vizitei, cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat și numărul doi la Vatican, și-a exprimat speranța ca liberalizarea economică așteptată, ca urmare a ridicării embargoului american impus Cubei din 1962, “să poată conduce și la o mai mare deschidere în ceea ce privește drepturile omului”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS