Confidenţialitate

Papa Fancisc, nou mesaj anti-război: „Să cumperi tot mai multe arme nu este soluția niciunui conflict” | AUDIO

Un nou mesaj anti-război al Papei Francisc. În audiența generală de astăzi, a spus că războiul din Ucraina arată că umanitatea trebuie să renunțe la instictul de auto-distrugere. „Să cumperi tot mai multe arme nu este soluția niciunui conflict”, a adăugat suveranului pontif. El a descris războaiele, în general, drept o înfrângere a umanității.

Papa Francisc s-a rugat din nou pentru pace alături de participanții la audiența generală. Le-a cerut acestora să-și amintească de victimele războiului, de cei care fug de război, de cei care mor, care sunt răniți, de soldații căzuții din ambele tabere.

Cu războiul, totul se pierde, nu există victorie în război, totul e înfrângere, a spus Papa Francisc. Să ne rugăm ca guvernanții să înțeleagă că să cumperi arme și să faci arme nu este soluția problemei. Soluția este să lucrezi împreună pentru pace.

De la debutul invaziei în Ucraina, Papa Francisc a condamnat de mai multe ori războiul. A criticat Rusia doar implicit, fără să o menționeze direct, notează agenția Reuters. El a folosit cuvinte ca ”agresiune nejustificată”, ”ucidere” și ”atrocități” pentru a descrie conflictul.

În trecut, Papa Francisc a spus că banii cheltuiți pentru arme ar trebui direcționați spre alte scopuri, cum ar fi lupta împotriva foametei și dezvoltarea și distribuirea vaccinurilor. A cerut și interzicerea armelor nucleare.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: STUDIU Avangarde. Ce părere au românii despre Rusia și care sunt cei 2 politicieni români în care au încredere în contextul actual | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.