Confidenţialitate

Pandemia ne-a făcut să-i considerăm mai atractivi pe cei care poartă mască, arată un studiu din Marea Britanie

Un nou studiu al unor academicieni britanici arată că masca de protecție, în special cea chirurgicală, ne face să părem mai atrăgători, notează ABC News.

La 7 luni după ce masca de protecție a devenit obligatorie în Marea Britanie, cercetătorii de la Universtitatea Cardiff au vrut să afle dacă pandemia ne-a schimbat modul în care percepem o persoană ca fiind atrăgătoare.

Michael Lewis, din cadrul Școlii de Psihologie de la Universitatea Cardiff: „Cercetările de dinainte de pandemie arătau că masca de protecție reduce din atractivitatea unei persoane. Așa că am vrut să aflăm dacă acest lucru s-a schimbat odată cu obligativitatea purtării măștii și să vedem dacă tipul de mască are vreo importanță.”

Astfel, în cadrul cercetării, 43 de femei au fost rugate să facă un clasament cu fețele a 40 de bărbați, acoperite cu diverse tipuri de măști, dar și fără acestea.

„Studiul a sugerat că acele fețe acoperite cu măști chirurgicale au fost considerate ca fiind cele mai atrăgătoare”, a declarat dr.Lewis.

Dacă înainte de pandemie participanții la un alt studiu asociau măștile de protecție cu eventuale boli și evitau să interacționeze cu cei care le purtau, iată că pandemia a schimbat această percepție, concluzionează cercetătorii britanici.

„Această cercetare arată că pandemia ne-a schimbat modul în care îi percepem pe cei care poartă măști de protecție”, a mai spus Michael Lewis.

Autor: Narcis Roșioru

Citește și: Diamantul negru „Enigma”, inclus în Cartea Recordurilor în 2006, va fi scos la licitație în februarie | FOTO & VIDEO