Confidenţialitate

Diamantul negru „Enigma”, inclus în Cartea Recordurilor în 2006, va fi scos la licitație în februarie | FOTO & VIDEO

Casa Sotheby’s a anunțat luni că va scoate la licitație, în februarie, diamantul negru „Enigma” care a intrat în Cartea Recordurilor în 2006 pentru dimensiunea sa și este considerat unic de specialiștii în bijuterie. Prețul estimativ la care ar putea ajunge diamantul „Enigma” în cadrul licitației este cuprins între 4 și 6 milioane de euro.

Diamantul negru „Enigma” va fi scos la licitație online de Casa Sotheby’s, în perioada 3 – 9 februarie. Acesta are 555,55 de carate, iar prețul său ar putea fi cuprins între 3,5 și 5,9 milioane de euro în cadrul licitației, potrivit Agerpres care citează EFE.

Diamantul va fi expus la Dubai, acolo unde a fost deja prezentat presei, dar și la Londra și Los Angeles. Acesta va rămâne la Londra până ce se finalizează vânzarea.

Sursa foto: Captură foto / YouTube Sotheby’s

De ce este considerat unic diamantul negru „Enigma”

Specialista în bijuterii Nikita Binani a declarat pentru EFE că este greu să compari diamantul „Enigma” cu alte diamante care au ajuns pe piață anterior, inclusiv cu alte diamante negre.

„Enigma” are 55 de fațete și este cel mai mare diamant negru slefuit scos la licitație. Dimensiunile sale sunt: 54X44X32 de milimetru. Bijuteria a fost inclusă în Cartea Recordurilor în 2006 tocmai pentru dimensiunile sale.

Sursa foto: Captură foto / YouTube Sotheby’s

Originea diamantului negru „Enigma”

Specialiștii spun că originile acestuia reprezintă un mister chiar și pentru ei. Persoana care deține diamantul în prezent vrea să rămână anonimă – aceasta l-a cumpărat în urmă cu peste 20 de ani.

Totuși, Casa de licitații Sotheby’s afirmă că astfel de diamante se găsesc în Brazilia sau în Republica Centrafricană și s-au format în urmă cu aproape 2 – 3 miliarde de ani, probabil după un impact între Pământ și un asteroid.

Proprietarul a cumpărat diamantul în stare brută, urmând ca apoi acesta să fie tăiat și șlefuit pentru a arăta similar cu o „hamsa” – o amuletă evreiască și musulmană care are forma unei palme închise ce simbolizează protecția și norocul, notează Agerpres.

Sursa foto: Captură foto / YouTube Sotheby’s

Citește și: Blue Monday, 17 ianuarie 2022. Mit sau realitate?

Autor: Carmen Zanfir