Pandemia modifică și tradițiile regale din Marea Britanie: Regina Elisabeta a II-a îşi va sărbători discret ziua de naştere

Pandemia de coronavirus modifică și tradițiile regale din Marea Britanie.

Regina Elisabeta a II-a îşi va sărbători ziua de naştere într-o manieră discretă marți, fără tradiţionalele salve de tun trase în onoarea sa.

Suverana le consideră „nepotrivite” în plină pandemie de coronavirus.

Regina Marii Britanii va împlini marţi  94 de ani. Data aniversării sale este marcată în fiecare an prin salve de tun trase în Hyde Park şi la Turnul Londrei, dar şi în parcul regal al Castelului Windsor, aflat la 40 de kilometri vest de capitala ţării.

Palatul Buckingham a anunţat deja că nici parada militară, organizată în fiecare an în luna iunie pentru a celebra în mod oficial ziua de naştere a reginei, nu va avea loc în acest an.

Din cauza pandemiei de COVID-19, regina Elisabeta a II-a s-a retras alături de soţul ei, prinţul Philip, la Castelul Windsor.

În vârstă de 93 respectiv 98 de ani, ei fac parte din categoria de populaţie ce prezintă un risc sporit în faţa noului coronavirus.

Recent, le-a transmis britanicilor un mesaj de încurajare.

În Marea Britanie, care a făcut peste 14.000 de victime în Marea Britanie, a declarat sâmbătă o sursă de la Palatul Buckingham pentru AFP.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS