Panama Papers: Lista celor peste 100 de afaceriști romani ce au conturi în paradisuri fiscale

Jurnaliștii de la Rise Project au publicat lista completă a celor peste 100 de oameni de afaceri din România, care și-au ascuns averile în firme off-shore din străinătate.
Printre cei care au apelat la ajutorul casei de avocatură Mosack Fonseka se află atât numele cunoscute, precum Ion Țirac sau Remus Truică, dar și oameni de afaceri mai puțin cunoscuți.

Unul dintre ei este Robert Roșu, fondatorul casei de avocatură Țuca Zbârcea și Asociații. Potrivit DNA, Robert Roșu este cel care întocmea actele prin care proprietățile prințului Paul au fost restituite și mai apoi au intrat în posesia unei companii offshore.

Pe lista se mai afla diversi directori din cadrul OMV Petrom.
Marius Andrei Marcovici este si el mentionat. Este fost consilier al premierului Călin Popescu Tăriceanu si a fost reținut la sfârșitul anului trecut în dosarul retrocedarilor frauduloase în care mai sunt implicați și Prințul Paul de România, dar și miliardarul israelian Beny Steinmetz.

Simona-Adriana Rimondi, un alt nume de pe lista facuta publica de Rise Project, face parte este din anturajul de business al omului de afaceri Ovidiu Semenescu, anchetat în dosarul Apa Nova.
Rimondi a fost angajată într-o funcție de conducere în compania franceză, însă, în același timp, a înființat alături de Ovidiu Semenescu și de rudele și apropiații acestuia alte șase firme.

Lista constine si numele Mariei Schutz, supranumita „regina serelor”, fost vicepreședinte al PSD Dolj, condamnată recent la zece ani de închisoare pentru privatizarea frauduloasă a serelor de stat din Codlea și Oradea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS