Paltonul cu sistem de încălzire încorporat, lansat la Săptămâna Modei de la Paris

Săptămâna Modei de la Paris a debutat săptămâna aceasta cu o premieră adusă de brandul francez Courreges, care a prezentat paltonul cu sistem de încălzire.

Trei dintre paltonele din colecţia pentru sezonul de tomană-iarnă au încorporat un sistem de încălzire extrem de subţire, asemănător cu cel folosit la încălzirea scaunelor de maşină pe timp de iarnă. „Prin simpla apăsare a unui buton, haina prinde viaţă”, au explicat creatorii de modă cât de simplu poate fi activat sistemul de încălzire.

 

Reprezentanţii brandului Courreges au dorit să anunţe astfel că vor face trecerea către hainele hi-tech, un gest care anunţă dezvoltarea acestei zone vestimentare pe viitor.

„Tehnologia a reprezentat până de curând un teren destul de evitat în modă pentru că este văzut ca un domeniu lipsit de strălucire, de simţ estetic”, a punctat şi copreşedintele brandului, Frederic Torloting. Inovaţia constă în faptul că la prima vedere paltoanele seamănă cu o piesă vestimentară clasică, obişnuită, sistemul de încălzire fiind extrem de discret din punct de vedere estetic.