Palatul Cotroceni, luminat în culorile tricolorului de sărbătoarea Unirii Principatelor

Incinta Palatului Cotroceni este luminată, miercuri seară, în culorile tricolorului, pentru a marca sărbătoarea Unirii Principatelor de la 1859.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, miercuri, că momentul reprezintă un îndemn la unitate şi coeziune socială, potrivit Agerpres.

„Unitatea naţională a depăşit sensul istoric avut în 1859 şi 1918. Conţinutul acestei sintagme s-a îmbogăţit, în România contemporană, prin valori democratice şi civism. Societatea noastră îşi potenţează astăzi unitatea şi îşi întăreşte coeziunea prin valorificarea diversităţii sale etnice, culturale şi religioase. Plecând de la aceste trăsături şi valori, în anul Centenarului, naţiunea noastră aşteaptă ca ţara să fie condusă de politicieni conştienţi de importanţa misiunii lor”, a spus şeful statului, la o sesiune găzduită de Palatul Patriarhiei.

„Din locul consfinţirii Unirii Principatelor, în numele statului care s-a născut acum 159 de ani şi s-a desăvârşit la 1 decembrie 1918, vă chem să facem din România un stat cât mai puternic, în care drepturile şi libertăţile sunt respectate, iar democraţia este litera de lege! Vorba imnului aniversării de astăzi, să arătăm că România are o soartă demnă în lume!”, a îndemnat Klaus Iohannis.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS