Confidenţialitate

Palatul Cotroceni, iluminat în roz pentru a marca ziua luptei împotriva cancerului de sân

Palatul Cotroceni va fi iluminat în culoarea roz duminică seara, începând cu ora 20.00, pentru a marca ziua luptei împotriva cancerului de sân, marcată în fiecare an la data de 1 octombrie.

‘Scopul este acela de conştientizare şi sensibilizare asupra importanţei prevenţiei şi depistării precoce a cancerului la sân, iar acţiunea se încadrează într-un demers mai larg asumat de către Administraţia Prezidenţială, acela de promovare a prevenţiei şi educaţiei pentru sănătate”, precizează un comunicat.

Iluminarea în roz a Palatului Cotroceni reprezintă, totodată, un gest de solidaritate şi empatie cu femeile care s-au confruntat sau se confruntă cu această afecţiune.

‘Din nefericire, statisticile pun în lumină o situaţie alarmantă a ţării noastre. Cele mai recente date ne arată că în anul 2016 au fost luate în evidenţa cabinetelor de oncologie aproximativ 6.500 de cazuri noi, numărul total de femei rămase în evidenţă depăşind 65.000’, adaugă comunicatul.

Momentul un prilej pentru a le reaminti femeilor că, printr-un control medical făcut la timp, maladia poate fi descoperită şi învinsă.

În România, mai puţin de 10% din noile cazuri sunt diagnosticate în fază incipientă. În lume, potrivit statisticii, la fiecare 14 minute, o femeie moare din cauza cancerului la sân.

 

INFOMANIA: 1 octombrie, ziua mondială a luptei împotriva cancerului la sân