Confidenţialitate

Pâinea cu gust de carne, inventată de 3 profesori ai Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Proiectul a fost înregistrat la OSIM | FOTO

3 profesori ai Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi au inventat o pâine proteică, cu proprietăţi de carne. Proiectul cadrelor didactice de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor a fost înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).

Profesorii Floricel Cercel, Petru Alexe şi Romulus Marian Burluc au plecat de la premisa că pâinea normală este dezechilibrată în aminoacizi esenţiali. Pentru a o corecta, ei au adăugat un concentrat de proteine din carne.

Practic, pâinea obținută are gust și miros de pâine, dar este ca şi cum ai mânca pâine cu friptură.

Sursa foto: Facebook / Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

„Friptura nu se vede, dar se simte”, a explicat profesorul Petru Alexe. Potrivit acestuia, aceasta pâine ar putea reprezenta o opţiune pentru populaţia săracă, mare consumatoare a acestui aliment, însă consumatorii cu venituri mici trebuie să beneficieze de un preţ subvenţionat.

Acest tip de pâine este benefic și celor care au nevoie de proteine din carne, dar nu pot consuma un anume tip de carne. Facultatea de Știință și Ingineria Alimentelor nu e la prima invenție. Acum 2 ani, acolo a fost creată înghețata cu afine și ulei esențial de trandafir, cu proprietăți de calmarea tusei.

Sursa foto: Facebook / Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Citește și: Ce înseamnă deepfake și cum putem recunoaște un astfel de material? Explicațiile Alexandrei Cernian | VIDEO