Confidenţialitate

Pacienții izolați în centrul de carantină de la Techirghiol sunt foarte încântați de îngrijiri și condiții

În abundența de știri negative, de la Constanța vin și vești frumoase, pozitive. Sanatoriul Techirghiol, devenit centru de carantină este stabilimentul ale cărui condiții sunt apreciate de sutele de repatriați găzduiți aici.

Oamenii s-au pozat, s-au filmat, au postat pe rețelele de socializare și și-au arătat, în acest fel, mulțumirea și respectul pentru cei care au grijă de ei.

“Bună. Sunt o persoană venită din Italia pe carantină și vreau să mulțumesc din suflet pentru tratamentul de care dispunem în unitatea dumneavoastră! Respect”.

Este un fragment din postarea unuia dintre cei 450 de români repatriați care până să ajungă la ei acasă au norocul, să își petreacă perioada de carantină la Sanatoriul Balnear Techirghiol.

Așa susțin, cel puțin două doamne care stau în aceeași cameră:

“Avem tot ce ne trebuie. Decât doar că nu putem să ieșim afară, asta e lipsă de libertate că asta e carantina. Dar suntem foarte mulțumite, nu avem cuvinte. Suntem niște norocoși, vă mulțumesc din suflet”.

Sunt români de toate vârstele și profesiile. Sunt și bolnavi operați în Italia, aflați în convalescență, dependenți de tratamente medicale și îngrijiri speciale aici la Techirghiol.

Este și cazul doamna Magdalena Sașa din Cluj:

“Primesc asistență medicală, prin telefon, pentru a se asigura doamna doctor că îmi fac exercițiile necesare pentru a-mi menține piciorul la o stare cât mai bună.”

Sanatoriul nu are probleme cu furnizorii. Managerul Roxana Almășan spune că s-au aprovizionat din timp, reușind să procure toate materialele sanitare și echipamentele de protecție adecvate:

“Cadrele medicale din sanatoriu sunt obișnuite cu suferința. Știu să trateze cazuri speciale știu să empatizeze cu acești oameni reveniți acasă”.

Carantinații nu se văd cu oamenii din sanatoriu, stau izolați în camere. Cadrele medicale sunt însă copleșit de scrisori de mulțumire, fotografii pe telefon, desene ale copiilor și mesaje video sau audio.

“Bună, sunt Alesia, camera 608. Vă mulțumesc pentru toate cadourile primite și pentru tot ce faceți pentru mine. Sunteți minunați cu toții. Totul va fi bine!”

Iar mama fetiței mulțumește și ea echipei medicale de la Sanatoriul Techirghiol.

“Zilnic o să mă rog pentru sănătatea dumneavoastră”, este mesajul femeii, pe Facebook.