Confidenţialitate

Păcăleală cu amenzi auto plătite pe internet

Polițiștii verifică modul în care funcționari ai statului au sprijinit o platformă fantomă de amenzi online: vizat este, printre alții, sub-prefectul de Giurgiu.

Anchetatorii susțin că șoferii plăteau online amenzile rutiere, însă banii nu mai erau direcționați către autoritățile locale din fiecare județ.

Poliția face mai multe percheziții la această oră, inclusiv la sediul central al Companiei de Autostrăzi și Drumuri Naționale.

 

Procurorii din București și Cluj au cautat dovezi în această dimineață la prefectura și primăria Giurgiu, la sediul Companiei Naționale  de Drumuri, dar și în alte locații din București și Cluj, intr-un dosar de uzurpare de calități oficiale.

A fost percheziționată și locuința subprefectului de Giurgiu, Laurențiu Țintea. Potrivit procurorilor, pe când era șef al Direcţiei de Taxe şi Impozite din Giurgiu, Țintea a ajutat – fără acordul altor instituţii abilitate – o firmă din Cluj să încheie un protocol pentru  încasarea on-line a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier şi pentru lipsa rovinietei – indiferent de domiciliul contravenientului. Banii obținuți nu au fost predați către autorități.

Platforma on-line, administrată de Risc Consulting, prin care șoferii își plăteau amenzile nu era acreditată și autorizată. 2,3 milioane de lei – atât au achitat șoferii prin platforma-fantomă.

Şase persoane urmează să ajungă la audieri pe baza unor mandate de aducere, una dintre ele fiind subprefectul din Giurgiu.