Oswald, predecesorul lui Mickey Mouse, din nou la TV după 87 de ani

Un film de desen animat semnat Walt Disney, descoperit după 87 de ani de la creare, va avea premiera mondială de Crăciun la Londra.

Singura copie a episodul „Sleigh Bells”, care face parte din seria „Oswald, Iepurele Norocos”, a fost descoperită din întâmplare în arhiva britanică BFI de un cercetător american.

„Oswald, Iepurele Norocos” a fost inventat de Walt Disney în 1927 şi a fost îndrăgit pentru firea sa neastâmpărată.

Se spune că Oswald este predecesorul lui Mickey Mouse, iar similitudinile dintre ei sunt izbitoare, diferenţa stând doar în urechile mai lungi ale lui Oswald.

 

„Oswald, Iepurele Norocos” constă într-o serie de 26 de episoade.  „Sleigh Bells” este un episod din această serie difuzat pentru prima dată în 1928, iar de atunci a fost declarat pierdut şi uitat de public. Singura copie a episodului, cu o durată de 6 minute, a fost restaurată de Walt Disney Animation Studios.

desene animate oswald2

Premiera mondială va avea loc pe 12 decembrie, ca parte a programului „It’s A Disney Christmas”.

„Întotdeuna a fost o legătură specială între Walt Disney şi Crăciun. Programul nostru special cuprinde premiera mondială a filmului animat „Oswald the Rabbit”, „Sleigh Bells”, cel care a fost descoperit recent de către BFI şi restaurat de Walt Disney Animation Studios”.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS