Oscar 2016: O rochie creată de românca Maria Lucia Hohan, în centrul atenţiei la o petrecere de după gală

În fiecare an, atât ţinutele purtate de vedete în timpul galei de decernare a premiilor Oscar, cât şi cele de la petrecerile organizate după gală, sunt în centrul atenţie, realizându-se topuri ale celor mai reuşite sau mai puţin reuşite ţinute.

Una dintre cele mai renumite petreceri de acest gen este Vanity Fair Oscar Party.

Actriţa Kate Hudson, deşi nu a fost nominalizată la Oscar, s-a prezentat la petrecerea Vanity Fair purtând o rochie creată, la comandă, de românca Maria Lucia Hohan.

Creatoarea de modă româncă a anunţat pe Instagram că acest model de rochie va putea fi comandat online începând cu 1 martie.

Maria Lucia Hohan îmbracă cele mai frumoase femei din lume în rochii diafane şi foarte feminine.

Artista şi-a luat diploma în design textil de la renumitul Institut Superior des Arts Apliquees de la Paris, după care s-a mutat la Milano, unde a lucrat la Krizia, sub îndrumarea Miucciei Mandelli.

La 23 de ani şi-a deschis primul atelier în Bucureşti. Inceputul ei a fost unul timid, dar Maria avea un plan bine pus la punct pentru viitor.

În 2010, filmul „Black Swan” a creat un adevărat trend în moda internaţională, ţinutele inspirate de lumea baletului fiind la mare căutare. Iar atunci când editorii de fashion de la marile publicaţii internaţionale au început să caute colecţii de modă pe care să le folosească în pictoriale, creaţiile Mariei Lucia Hohan s-au potrivit perfect.

În ultimii ani, rochiile semnate de Maria au ajuns sa fie purtate de nume mari din showbizz-ul internaţional, precum Jennifer Lopez, Eva Longoria, Taylor Swift, Jennifer Hudson, Nicole Scherzinger, Lana del Rey sau Rosario Dawson.