Confidenţialitate

Oricine poate construi un metru de autostradă. ”Metrul tău” virtual de autostradă poate fi creat rapid cu ajutorul unei aplicații

Protestul de 15 minute anunțat pentru vineri, 15 martie, ca parte a campaniei ”România vrea autostrăzi”, demarată de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, ajunge și pe Facebook, unde se construiesc virtual kilometrii de autostradă.

Adrian Posteucă, un antreprenor român specializat în VR și AR, a pus bazele unei aplicații prin care oricine poate contribui la construcția virtuală a unei autostrăzi care să lege românii oriunde s-ar afla. Alături de colegii de la compania unde lucrează, el a lansat aplicația ”Metrul tău”, accesibilă gratuit direct în Facebook.

”Am făcut această aplicație pentru că am vrut să dau posibilitatea celor care sunt alături de acest protest să-și arate contribuția cu propriul lor metru. Am folosit tehnolgia Augmented Reality din interiorul Facebook pentru a fi cât mai ușor de folosit. Practic, aplicația îți deschide camera de telefon și îți plasează în mediul tău 1 metru de autostradă pe care o poți personaliza cu numele tău.

Sper ca în 2 zile să facem virtual cel puțin kilometrii de la București la Suceava, iar asta o putem face doar cu ajutorul utilizatorilor care sunt alături de acest protest.

Am pus la bătaie resursele companiei pentru a arăta că și noi vrem autostrăzi în România pentu a ne face un mediu de business mai bun”, declară Adrian Posteucă pentru Europa FM.

Până la această oră, au fost construiți pe Facebook 12 km de autostradă de 12.000 de persoane.