Organizatorii protestului mut „Vă vedem din Sibiu” sunt invitați la Parlamentul European

Membrii comunității „Vă vedem din Sibiu” au anunțat că au fost invitați la Bruxelles să participe la expoziția „România în stradă: vrem justiție, nu corupție”, organizată la Parlamentul European.

„Sibiu-Bruxelles, 1904 km. Îi vom străbate marți, când vom duce spiritul #vavedemdinsibiu în Parlamentul European. Am primit o invitație care ne obligă și ne onorează. În intervalul 30 ianuarie – 1 februarie, o parte din protestatarii „Va vedem din Sibiu” avem onoarea de a pleacă la Bruxelles, pentru a reprezenta societatea civilă în cadrul unei expoziții anti-corupție”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a comunității.

La eveniment se vor reuni europarlamentari, reprezentanți ai societății civile, membri ai diasporei din Bruxelles și jurnaliști, în intervalul 30 ianuarie – 1 februarie.

„Este o oportunitate extraordinară pentru noi de a ne face cunoscut protestul în tăcere din Sibiu, care durează de mai bine de o luna: prin minunatele fotografii ale lui Rareș Helici, fotograful nostru minunat și dedicat, prin discuțiile cu reprezentanți ai PE sau alte personalități de la față locului, dar și prin organizarea unei Agore”, mai spun protestatarii.

Anul trecut, de la începutul lunii decembrie, membrii comunităţii „Vă vedem din Sibiu” au organizat proteste în față sediului PSD Sibiu.

Protestatarii cer, ca și la alte proteste organizate în țară, retragerea proiectelor de modificare a legilor justiției.

Sursa foto: facebook.com/vavedemdinsibiu/
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS