Confidenţialitate

Organizatorii de nunți așteaptă clarificări din partea guvernului față de modul cum se vor desfășura petrecerile | AUDIO

Organizatorii de nunți și petreceri private așteaptă clarificări de la Guvern privind modul în care se pot ține asemenea evenimente în perioada următoare.

Ultima hotărâre de guvern stabilea că nunțile se pot organiza – cu certificat verde – în zonele cu incidență COVID între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori.

Numai că aceste prevederi intră în contradicție cu legislația prin care s-a introdus Starea de Alertă.

Dora Pătrașcu, reprezentanta de comunicare a Asociației Furnizorilor din Industria Nunților:

”Și noi așteptăm noutăți pentru că în acest moment se bat cap în cap hotărârea de guvern recentă dar și legea stării de alertă. Conform legii stării de alertă, după 4 la mie se instituie carantina de weekend, ceea ce înseamnă că locațiile de nuntă ar trebui să fie închise, pe de altă parte, hotărârea de guvern spune că nunțile sunt permise în scenariul până la 6. Ce așteptăm, este ori adaptarea acestei hotărâri de guvern, ori la nivel de prefectură sau municipalitate să se întâmple o adaptare”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până să apară alte modificări – în București fiind incidența COVID de 3,65 – organizarea de evenimente private va fi permisă cu cel mult 200 de invitați în interior și doar cu certificat Covid. Regula se aplică și pentru copiii participanți cu vârsta peste 6 ani.

”În acest moment, mergem pe hotărârea de guvern recentă, care spune că nunțile au loc cu 200 de persoane maxim în interior și asigurarea unei suprafețe de 2mp, cu condiția verificării certificatului verde.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dora Pătrașcu, reprezentanta de comunicare a Asociației Furnizorilor din Industria Nunților.