Confidenţialitate

Organizatorii de evenimente se pregătesc pentru petreceri. Cum se procedează cu certificatele de vaccinare | AUDIO

Cu bucurie, dar și cu precauție, așa au întâmpinat mii de cupluri din țară vestea că nunțile se pot organiza, din nou, după 1 iunie. Regula de bază: cel mult 50 de invitați în spațiu închis (în restaurant) și cel mult 70 pe terase.

Ana Ionescu,  organizatoare de petreceri și nunți:

„Am așteptat momentul ăsta de mai bine de un an, este adevărat că în continuare respectăm unele restricții dar asta nu ne împiediă să ne bucurăm. În sfârșit, ușor ușor, lucrurile încep să prindă viață. Sunt unele pe care trebuia să le organizăm anul trecut, dar având în vedere pandemia unele s-au mutat pe anul acesta, unele pe anul următor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cuplurile sunt precaute: în continuare, foarte căutate sunt terasele și curțile în care se pot organiza evenimente private.

Mulți se tem ca nu cumva, până la data nunții, guvernanții să închidă iar saloanele de evenimente și nu vor să riște ca petrecerile să fie iar amânate:

„Oamenii s-au speriat puțin și au vrut să fie siguri că-și găsesc o locație, aceasta este problema în momentul de față. Oamenii vor să facă evenimentul afară din locație, mulți vor și înăuntru dar majoritatea vor să-și petreacă nunta, botezul, petrecerea într-o grădină frumos amenajată, într-un cort eventual, dar să fie afară.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei care vor să depășească aceste limite impuse pentru numărul de participanți la petrecere, 50 la interior , 70 la exterior, trebuie să aibă numai invitați care au făcut vaccinul anti-Covid, iar de verificare se vor ocupa organizatorii.

Ana Ionescu spune că, în cazul petrecerilor extinse, invitații trebuie să-i transmită certificatele de vaccinare:

„Exact ca acum, noi vrem să plecăm într-o altă țară, trebuie să prezentăm acel buletin de vaccinare, să fim siguri că condițiile se respectă. Sau pe mail vor fi trimise cu o zi-două înainte, iar în momentul în care invitații se vor prezenta la petrecere, noi vom avea o listă cu toți oamenii care ne-au trimis buletinele de vaccinare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Iorgu Ianuși