Confidenţialitate

Organizatorii de concerte și evenimente culturale cer despăgubiri de la guvern pentru pierderile din pandemie | AUDIO

Organizatorii de concerte și evenimente culturale solicită autorităților să le acorde despăgubiri pentru perioada în care au înregistrat pierderi pentru că nu și-au putut desfășura activitatea din cauza restricțiilor impuse pe durata pandemiei.

Există sprijin din partea Ministerului Culturii pentru o schemă de ajutor, dar fără o sursă de finanțare, a spus, la Europa FM, Codruța Vulcu, președintele AROC, Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale.

Alături de alte companii, asociația a semnat o scrisoare deschisă, prin care solicită autorităților, în frunte cu premierul Florin Cîțu, să le acorde despăgubiri după modelul ajutoarelor pentru firmele din domeniul HoReCA.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După un an și jumăatte în care sectorul cultural a fost închis, pierderile sunt uriașe, iar unele companii și-a închis afacerile, mai spune Codruța Vulcu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Asociațiile care au semnat scrisoarea deschisă privind situația sectorului cultural spun că, în lipsa unui răspuns concret din partea statului în privința schemei de ajutor financiar, își vor căuta dreptatea, prin alte căi legale la care nu au apelat până acum.