Confidenţialitate

Organizația Mondială a Sănătății discută astăzi măsurile pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății se va întruni astăzi, în ședință specială, la sediul central din Geneva, pentru a stabili ce măsuri trebuie luate pentru a preveni răspândirea infecției cu noul tip de coronavirus.

Acesta a provocat nouă decese în China și peste 300 de persoane s-au îmbolnăvit.

În acest context, Ministerul Român de Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru China. MAE sfatuieste cetăţenii români să evite deplasarea în provincia Hubei.

Între timp, ministrul Sănătății, Victor Costache, a cerut măsuri de la experții români. Specialiști în sănătate publică, boli infecțioase și microbiologie se vor întâlni tot astăzi pentru a propune soluții – în conformitate cu recomadările Organizației Mondiale a Sănătății.

“Avem un comitet de acțiune la nivelul Ministerului Sănătății care lucrează împreună cu Ministerul de Interne și Ministerul Educației. Chiar colegii noștri de la institutele de referință din țară, coordonate de domnul profesor Streinu Cercel, sunt pregătiți”, a spus Victor Costache.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Virusul s-a răspândit deja în Thailanda, Japonia și Coreea de Sud, iar autoritățile din Australia suspectează o posibilă infecție la un un bărbat care s-a întors recent din China.

Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor a depistat, la Washington, primul caz de coronavirus provenind din China. Deocamdata nu este clar dacă bolnavul a călătorit recent în China, dacă a luat boala de la altcineva ori a mai infectat si pe altii.

Virusul, depistat acum o luna in provincia chineza Wuhan, a infectat până acum peste 300 de persoane, iar nouă au decedat. Prezenta coronavirusului, care se transmite de la om la om, a fost depistată în cinci ţări.