Ordonanța 13, în Parlament: Ședința Comisiei juridice a Camerei Deputaților a fost reprogramată

Şedinţa Comisiei juridice convocată în vederea respingerii OUG 13 privind modificarea codurilor penale a fost reprogramată abia după votul final, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, deputatul PSD Eugen Nicolicea, fiind amânată astfel o decizie privind soarta OUG 13.

Nu a venit de la Senat, o vom discuta la 15:30 (în Comisia juridică.n.r.), după şedinţa Biroului Permanent. Asta e, bunăvoinţă am avut, dar dacă nu este venită de la Senat, ce să facem?”, a declarat preşedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Plenul Camerei Deputaţilor va putea vota, marţi, doar legea pentru adoptarea OUG 14/2017 care abrogă OUG 13 prin care au fost modificate Codul penal şi Codul de procedură penală, a precizat Nicolicea.

Comisia juridică a fost convocată iniţial,marţi, la ora 09:30, pentru a discuta legea de respingere a OUG 13 şi a formula un raport care ar fi urmat să fie supus votului final al plenului de marţi.

Plenul Senatului a respins, luni, OUG 13/2017, în favoare exprimându-se 110 senatori, unul împotrivă, iar nouă senatori s-au abținut.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS