Ordinea publică de Paşti va fi asigurată de 50.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri

Peste 50.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor asigura ordinea publică în perioada sărbătorilor de Paşti, în special în zonele aglomerate, în staţiunile turistice şi în zona bisericilor, a anunţat, vineri, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

În perioada sărbătorilor, la nivel naţional, vor fi la datorie peste 50.000 de angajaţi ai MAI, media zilnică fiind de peste 25.500 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri, care vor acorda o atenţie sporită zonelor aglomerate, staţiunilor turistice şi celor peste 18.000 de lăcaşuri de cult unde se preconizează un aflux de persoane”, spun reprezentanţii MAI.

Ministerul precizează că în următoarele zile, în întreaga ţară sunt programate aproximativ 900 de manifestări religioase şi evenimente cultural-artistice şi sportive la care sunt aşteptate peste 1,2 milioane de persoane, astfel că echipajele de ordine publică ale Poliţiei vor fi suplimentate cu 22 la sută faţă de dispozitivele curente.

În fiecare zi vor fi mobilizaţi, în medie, 1.466 de poliţişti rutieri pe drumurile din ţară, care vor acţiona cu aproximativ 300 de aparate radar. De asemenea, poliţiştii rutieri vor beneficia şi de sprijin aerian, fiind pus la dispoziţie un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, care va monitoriza traficul de pe DN1, DN2 şi DN6, cu posibilitatea reconfigurării traseelor în funcţie de situaţia de la sol.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române va transmite informări periodice pentru şoferi privind eventuale probleme în trafic, zone aglomerate şi rute ocolitoare, mai spune MAI.

De asemenea, aproximativ 330 de jandarmi montani vor fi pregătiţi să intervină în sprijinul turiştilor şi 6.800 de jandarmi vor patrula în zonele aglomerate şi turistice.

Zilnic vor fi pregăţi să intervină 5.200 de pompieri, 525 de echipaje SMURD şi 820 de ambulanţe pentru a acorda primul-ajutor medical şi pentru a asigura transportul la unităţile spitaliceşti, dar şi şapte elicoptere, în cazul urgenţelor.

La nivelul Poliţiei de Frontieră au fost suplimentate echipajele de la punctele de trecere cu 30 la sută, astfel că, în această perioadă, peste 4.200 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS