Confidenţialitate

Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Ungare, în concert la Festivalul Enescu

Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Ungare va interpreta, alături de Corul Filarmonicii „GEORGE ENESCU” și tenorul Cosmin Ifrim, poemul Vox Maris”,  de George Enescu.

Din programul concertului de la Sala Palatului, care începe la ora 19.30, mai fac parte Concertul în la minor pentru violoncel și orchestră op. 129, de Robert Schumann, cu

Kian Soltani la violoncel, Suita Mandarinul miraculos, de Béla Bartók și Uvertura operei „Tannhäuser”, de Richard Wagner.

De la ora 16.30,la Ateneul Român, East-West Chamber Orchestra va interpreta printre altele,  Simfonia nr. 29 în la major K. 201, de Mozart, sonata nr. 3 în la minor pentru pian și vioară op.25, „în caracter popular românesc” , de Enescu și Serenada pentru orchestră de coarde op. 48, de Ceaikovski.

 

Pe de altă parte, organizatorii Festivalului George Enescu anunță că pianistul Fazil Say și-a anulat  participarea la concertul din cadrul Festivalului Internațional George Enescu programat pentru data de 22 septembrie, pe care urma să îl susțină împreună cu Orchestra Română de Tineret, din motive medicale (dislocare de umăr).

Celebrul pianist Alexei Volodin îi va lua locul, revenind astfel pentru a treia oară la Festivalului Enescu, după participarea din 2011 și 2017.