Confidenţialitate

Orban: Spitalul privat Metropolitan, în reţeaua de suport COVID

Premierul a anunțat, miercuri seara, că spitalul privat Metropolitan din reţeaua Monza va intra, începând de joi, în reţeaua de suport COVID.

“Mâine dimineaţă la 8 jumate mă duc. V-am zis de primul spital privat care intră în reţeaua de suport COVID, e vorba, pot să spun acum, de spitalul Metropolitan din reţeaua Monza. Mâine finalizăm toate pregătirile. Omul nu plăteşte, acolo toate serviciile vor fi decontate cum sunt decontate serviciile pentru spitalele publice. În plus, şi personalul detaşat care se duce acolo nu este plătit de spitalul respectiv. De altfel, el a mai funcţionat, dar fără secţii de terapie intensivă, a mai funcţionat în perioada stării de urgenţă. E foarte important, pentru că vom avea încă 30 de locuri capacitate de tratare în ATI şi probabil 30-40 de locuri care, chiar dacă nu reprezintă secţii de terapie intensivă, vor avea oxigen, adică vor putea permite tratarea persoanelor care nu necesită neapărat ventilare mecanică, ci necesită oxigenare”, a declarat Ludovic Orban la România TV.

Premierul a amintit faptul că mulţi rezidenţi din anul terminal îşi desfăşoară activitatea în prima linie de luptă cu virusul SARS-CoV-2, fiind adoptată şi o ordonanţă prin care studenţi din anul terminal au intrat în “dispozitivul de luptă anti-COVID pe baza unui contract de voluntariat”.

Ludovic Orban a mai susținut că România se află pe un trend descendent în ceea ce priveşte îmbolnăvirile cu noul coronavirus. “Este adevărat că s-a testat mai puţin pentru că au fost zile libere şi nu au funcţionat toate centrele de testare, dar activitatea de testare se reia de astăzi în condiţii normale şi vom avea date relevante în acest sens în următoarele zile”, consideră șeful executivului.

“Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown. România nu îşi poate permite aşa ceva, nu ne putem permite din punct de vedere economic, din punct de vedere al perioadei care urmează. Aşa ceva nu se va întâmpla. Deci, cine mai susţine aşa ceva, spun că este o bazaconie şi că este de fapt o minciună de campanie în încercarea de a mai reduce susţinerea pentru PNL. Şi preşedintele a spus foarte clar: nici vorbă de aşa ceva. Nu se pune problema unei închideri a activităţilor economice”, a precizat Ludovic Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.