Confidenţialitate

Orban, premier desemnat: Prin proceduri viciate, PSD numește în posturi tot felul de politruci

Însărcinat, marți, de șeful statului cu misiunea formării unui nou guvern, Ludovic Orban acuză că premierul și miniștrii în funcție fac numiri în diverse posturi.

“În fiecare zi, PSD face nefăcute! Numesc oameni… am văzut numirea doamnei [Gabriela] Zoană secretar de stat la Justiţie. Este demis guvernul! Ce să mai numeşti? Au dat drumul la tot felul de concursuri. La ADS ,este pregătit un protejat al lui Daea [ministrul Agriculturii, Petre Daea – n.r]. Vor să ocupe funcţiile rapid, prin proceduri viciate şi pun tot felul de politruci“, a declarat liderul PNL, la Digi 24.

Ludovic Orban  denunță “cheltuieli inutile” din bugetul de stat. “Se papă bani din Fondul de rezervă!“, a adăugat el.

“Avem proiecte importante, respectiv autostrada Sibiu-Piteşti, drumul expres Craiova- Piteşti sau autostrada Iaşi-Târgu Mureş. Sunt tronsoane vitale ca să potenţeze dezvoltarea României. Trebuie legat Portul Constanţa de infrastructura europeană, atât rutieră, feroviară, cât şi fluvială“, a mai anunțat Ludovic Orban.

“Noi avem pregătită o structură de 15 ministere, putem ajunge la 16 maxim. Vor fi negociate, este vorba de chestiunea participării altor partide la guvernare, dacă vin cu miniştri, dacă vor altă formă. Se va discuta şi programul de guvernare. Evident că discutăm toate numele de miniştri. Dacă se stabileşte distribuţia portofoliilor, fiecare partid va prezenta propriile propuneri. Vrem oameni integri, fără probleme morale în cariera lor, cu experienţă în domeniul respectiv şi să vină cu soluţii pe această perioadă“, a precizat șeful PNL.

“Sunt oameni capabili în PNL, care pot gira conducerea unui minister, dar nu pot da numele unor persoane pentru a nu fi puşi în situaţii neplăcute”, a mai spus președintele PNL.

Fost europarlamentar, social-democrata Gabriela Zoană a fost numită de premierul interimar Viorica Dăncilă în postul de secretar de stat la Ministerul Justiţiei.

Nelu Barbu, cel care îndeplinit funcția de purtător de cuvânt al Guvernului PSD, va deveni consul general al României la Shanghai.

Ambele decizii au fost publicate, marți, în Monitorul Oficial.