Confidenţialitate

Orban: Nu mă tem de nicio moțiune de cenzură

Ludovic Orban a declarat că nu îi este teamă de o moțiune de cenzură. Premierul a precizat că dacă ar fi în locul PSD nu ar vorbi cel puțin cinci ani pe orice temă care are legătură cu justiția, în contextul în care social-democrații au modificat legile justiției, informează Mediafax.

„Nu mă tem de nicio moțiune de cenzură”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat despre subiect și în contextul în care UDMR a anunțat că ar susține demersul.

Șeful Executivului a adăugat că Guvernul a renunțat la asumarea răspunderii pe prevederile privind prorogarea termenului pensionării anticipate a magistraților și cel legat de intrarea în vigoare privind completele, deoarece Parlamentul a reglementat deja aceste aspecte.

Premierul a acuzat că PSD a reglementat defectuos în sensul pensionării anticipate a magistraților, care ar scoate din sistem peste 2.000 de persoane, lucru care ar „arunca în aer” justiția.

„În locul pesediștilor aș tăcea cel puțin 5 ani de zile de acum înainte pe orice tema legată de justiție. Ei sunt cei care au adoptat legile justiției, în ciuda opoziției vehemente a președintelui Iohannis, a PNL, a USR, a PMP. Ei sunt majoritatea care au adoptat aceste legi care ar fi aruncat în aer justiția. Ei sunt cei care au stabilit pensionarea anticipată a magistraților care ar scoate din sistem 2.387 de magistrați, care ar lasă parchetele și instanțele fără judecători și care ar relua de la zero toate procedurile de cercetare judecătorească și evident procedurile de instrumentare a dosarelor penale. Ei sunt aceia care au vrut să treacă de la complete de doi la complete de trei, pentru a mari numărul de instanțe care să judece și pentru a întinde pe o perioada și mai lungă judecarea dosarelor în care cetățenii apelează la justiție pentru a-și caută dreptatea”, a explicat Orban.