Confidenţialitate

Orban: Ne aflăm într-o situație critică

Ludovic Orban spune că România se află într-o situație critică după trei ani de guvernare „iresponsabilă” a PSD. Premierul a adăugat că Guvernul e hotărât să își asume răspunderea pentru corectarea tuturor dezechilibrelor economice. Declarația a avut loc în contextul în care Guvernul a anunțat astăzi că își asumă răspunderea pe Legea bugetului de stat, Legea asigurărilor sociale de stat și pe modificarea OUG 114/2018.

Ne aflăm într-o situație critică. După trei ani de harababură legislativă, dfiscală, după trei ani de zile în care au fost făcute praf toate sistemele publice, după trei ani de zile în care bugetul a ajuns într-un dezechilibru grav, trebuie să dăm acest semnal către societatea românească, către toți partenerii externi, către mediul de afaceri, către potențialii investitori, că Guvernul nostru este un unul hotărât să își asume răspunderea pentru corectarea tuturor dezechilibrelor economice provocate de politicile iresponsabile ale vechii guvernări și că are capacitatea să pună în practică acest obiectiv”, a spus Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern.

“A pornit o sarabandă de proiecte de lege care creează cheltuieli suplimentare și reduc veniturile publice. Ieri, s-au adoptat în comisia de muncă două proiecte, de dublare a alocațiilor și reducere a TVA-ului, cu un impact bugetar calculat la peste 18 miliarde de lei. Nu putem arunca în aer țara pentru că niște politicieni continuă campania populistă. Trebuie să corectăm gravele deficiențe provocate de guvernările anterioare. Nu acceptăm populismele PSD și să fie făcut praf bugetul țării doar din intenția de răzbunare a altora”, a mai adăugat Orban.

„OUG 114 se află la ora actuală în dezbaterea Camerei Deputaților. Fiind o ordonanță de urgență care a avizat aproape toate domeniile de activitate, ea trebuie să treacă prin fiecare comisie de specialitate din Camera Deputaților, iar posibilitatea efectivă a corectării prevederilor OUG 114 și a reparării efectelor negative prin dezbaterea la nivelul Camerei Deputaților este egală aproape cu zero. Dacă noi, Guvernul, nu ne angajăm răspunderea să corectăm această ordonanță există riscul să rămână în vigoare foarte multe prevederi nocive. Mai mult, există riscul să se adauge și alte prevederi nocive care să accentueze dezechilibrele”, a concluzionat premierul.