Confidenţialitate

Orban: Medicul erou este îngrijit în cele mai bun condiții | VIDEO

Medicul rănit în timp ce încerca să-i salveze pe pacienții din secția de terapie intensivă cuprinsă de flăcări a ajuns în Belgia,  spune premierul Ludovic Orban.

„Este evaluat din punctul de vedere al sănătății, este în tratament. Nu mai sunați direct la spitalul din Belgia, la secția respectivă, la centrul pentru arși, pentru că prietenii belgieni care au acordat sprijin ne-au semnalat că există un bombardament asupra activității.

Îi rog pe cei care efectuează aceste apeluri să nu mai sune, pentru că nu fac altceva decât să deranjeze.

Când avem informații relevante le vom pune la dispoziția mass media, ne rugăm pentru sănătatea domnului doctor, este îngrijit în cele mai bune condiții”, a declarat Ludovic Orban la Piatra Neamț, într-o conferință de presă.

Medicul erou, rănit în timpul tragediei de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț a fost dus, duminică dimineața, la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia.

Între timp, primarul orașului anunță că îl va numi Cetățean de Onoare pe Dr. Cătălin Denciu.

”Pe termen foarte scurt, vă anunț că am convocat de îndată o ședință extraordinară a Consiliului Local, în care voi propune acordarea titlului de cetățean de onoare al Municipiului Piatra Neamț domnului doctor Cătălin Denciu, eroul nostru și al întregii țări. Este un gest mic pe care îl putem face în fața eroismului sau care ne-a lăsat pe toți fără cuvinte. Căci de mulțumit nu îi vom putea mulțumi vreodată îndeajuns…

De asemenea, primăria va susține financiar familiile victimelor acestei tragedii, precum și costurile de tratament si spitalizare pentru pacienții și cadrele medicale care au nevoie.
Tragedii similare din istoria recentă a României au dus la dezbinarea societății. Mi-aș dori mult să nu se întâmple la fel si acum. Dragi pietreni, e momentul să fim uniți în rugăciune și în smerenie, sa nu ne pierdem speranța si sa avem încredere că vinovații vor plăti și dreptatea va învinge”, a scris pe Facebook Andrei Carabelea, duminică.

Sâmbătă seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a avut loc un incendiu la secţia de ATI, unde erau internaţi pacienţi cu COVID-19.

În incendiu au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID.