Confidenţialitate

Neamț: Zece persoane decedate în incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean

Update ora 21: Numărul victimelor decedate a urcat la 10. Potrivit ISU, alte 7 în stare critică, printre care și medicul de gardă.

Update: Ministrul Sănătății anunță că bilanțul urcă la opt decese.

Nelu Tătaru menționează că toți pacienții decedați erau infectați cu SARS-CoV-2.

În total, 16 persoane erau internate în secția ATI.

Alți opt pacienți, dintr-un salon alăturat, au fost evacuați în siguranță și sunt transportați la Iași.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Din păcate, pot să vă spun că, din dorința dumnealui de a salva cât mai multe vieți, a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului. Urmează a fi transferat la Iași. O asistentă medicală a suferit arsuri de gradul I la nivelul membrelor inferioare”, spune managerul spitalului, Lucian Micu, despre starea doctorului de gardă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Știrea inițială:

Cel puțin șapte persoane au murit, sâmbătă seara, în urma incendiului izbucnit la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț.

Totodată, sunt două persoane rănite și aflate în stare gravă, dintre care un medic și un pacient.

Opt persoane au fost evacuate în siguranță.

Comunicatul Spitalului Județean Neamț: 

“Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI – unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți.

La acest moment șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică. În același timp, un medic care se află în secție se află în stare gravă, suferind răni extinse.

Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale.

Incendiul a fost lichidat de către echipele ISU Neamț. Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale.”

Pompierii acționează cu 5 autospeciale de stingere și 1 autoscară. Pentru identificarea eventualelor victime s-au constituit echipe de căutare-salvare.

Intervenția este în dinamică.