Orban: Mai multe localități cu un număr mare de infectări, monitorizate în vederea carantinării | AUDIO

Direcțiile de Sănătate Publică trebuie să îi găsească pe cei 4.500 de români care au ieșit din spitale sau au refuzat internarea în ultimele săptămâni, spune Ludovic Orban.

Premierul consideră că numărul controalelor trebuie să crească și că în zonele în care se înregistrează mai mult de 3 cazuri la o mie de locuitori, s-ar putea aplica măsuri de carantinare.

„Cu siguranță, odată cu intrarea în vigoare a legii, există această posibilitate, de a dispune carantina zonală pentru comunități locale sau pentru zone, în cazul în care este o răspândire a virusului semnificativă, care nu este focar.

Nu are nicio legătură cu marea și cu muntele. Este vorba doar de localitate. De exemplu, de un sat sau de un cartier sau o localitate, o comună sau un oraș, unde există o răspândire a virusului, un număr de cazuri care depășește minim trei cazuri la 1.000 de locuitori. Atunci se poate dispune carantinarea zonală și se pot dispune măsuri restrictive”, spune Orban.

În acest sens, autoritățile monitorizează mai multe localități din județele Argeș și Brașov:

„Încă nu este demarată procedura pentru carantinare a niciunei comunități, dar sunt, în Argeș, de exemplu, trei localități sub evaluare și în cazul în care continua răspândirea virusului se poate dispune suspendarea. În Brașov sunt trei sau patru localități. Se face o evaluare pe localități. Deocamdată nu s-a luat nicio astfel de măsură”, a spus premierul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS