Orban: Guvernul pregătește o rectificare bugetară

Prima ședință a guvernului reînvestit va avea loc miercuri, prin videoconferință.

Premierul Ludovic Orban anunță că Executivul va pregăti și o rectificare bugetară, astfel încât sectoarele publice să primească ajutor, în contextul crizei generate de coronavirus.

„ Mâine va fi pus în funcțiune un sistem de videoconferință care să ne permită să organizăm ședințele de guvern fără prezența fizică a miniștrilor care se află în izolare. Cel mai probabil meircuri va avea loc ședința de guvern. Până miercuri pregătim primele măsuri care trebuie adoptate, pe deoparte într-o mai bună acțiune pentru limitarea răspândirii infecției cu coronavirus, pe de altă parte măsurile de care suntem siguri că sunt serioase și pot fi un sprijin real pentru domeniile economice”, a spus șeful executivului, duminică, seara, într-o videoconferință de presă.

„Am introdus și posibilitatea rectificării bugetare înainte de termenul care era permis prin intermediul legislației anterioare. Vom avea cu siguranță nevoie de o rectificare bugetară și o vom face imediat după ce vom avea o imagine clară asupta nevoilor din sectoarele publice, nevoile spitalelor”, a completat Ludovic Orban.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS