Confidenţialitate

Orban: Gratuitatea pentru studenți la călătoria cu trenul, doar pe ruta dintre domiciliu și facultate

Președintele Camerei Deputaților a declarat că studenții vor beneficia în continuare de gratuitate atunci când vor călători cu trenul, însă aceasta va fi menținută strict pe rutele între localitatea de domiciliu și localitatea de studiu.

”Nu renunțăm la gratuitatea pentru călătoriile cu trenul. Se va menține gratuitatea pentru studenți. Totuși, ea se va aplica doar pe ruta dintre localitatea de domiciliu și cea în care studiază. De asemenea, studenții vor beneficia și de alte reduceri”, a declarat Ludovic Orban.

În această dimineață, vicepremierul Dan Barna spunea că există propunerea ca gratuitatea să fie eliminată, iar studenții să aibă 50% reducere la transportul cu trenul, pe tot parcursul anului.

„În momentul de față, propunerea, așa cum există ea, prevede ca studenții să aibă în continuare o gratuitate de 50%, pe toată perioada anului, nu doar pe perioada anului școlar. O subvenție de 50% este un lucru care se găsește în momentul de față în abordarea bugetară. Vor avea o gratuitate de 50% pe deplasările de pe parcursul anului. Fiind pe tot parcursul anului, evident că nu vor fi limitate”, declara Barna.