Confidenţialitate

Orban, “extrem de mulţumit” de prestaţia ministeriabililor

Premier desemnat, liberalul Ludovic Orban s- a declarat, miercuri, “extrem de mulţumit” de prestaţia candidaților propuși pentru posturi de miniștri în echipa sa.

Șeful PNL a anunțat că nu va renunța la cei 3 ministeriabili care au primit avize negative.

Lista deschisă, marți, de Florin Câţu, propus pentru finanţe, a fost completată de Violeta Alexandru, nominalizată pentru șefia Ministerului Muncii, şi Ion Ştefan, propus la Dezvoltare și Administrație.

”Trebuie să aduc aminte că nu a mai existat de mult un asemnea proces de audiere a candidaţilor… Audieri care să dureze trei ore, în care să se pună zeci de întrebări”, a comentat Ludvic Orban, la finalul audierilor.

”Nu accept ca evaluarea candidaţilor PNL la funcţiile de ministru să fie făcută de parlamentarii PSD”, a adăugat premierul desemnat, care a denunțat că în guvernul destituit au activat personaje care nu au avut legătură cu domeniul pe care l-au păstorit şi care au făcut de râs instituţiile.

Testul final pentru Ludvic Orban și cei 16 miniștri va fi în prima zi a săptămânii viitoare, când echipa va avea de obținut votul de încredere în plenul legislativului.