Confidenţialitate

Orban, despre vizita ministrului Educației în școli: Ar fi fost de preferat să meargă fără camere

Ludovic Orban spune că ar fi fost preferabil ca vizitele ministrului Educației în școlile din Ialomița să se fi desfășurat fără prezența mass-media, premierul precizând că va purta o discuție cu Monica Anisie.

„Mi se pare normal ca ministrul să se deplaseze în școli. În ceea ce privește faptul că a fost însoțită de media, să știți că există și un inters din partea lor de a fi parte la astfel de acțiuni. Am înțeles că au fost ceva discuții pentru faptul că a mustrat-o pe învățoare.

Activitatea unui ministru este publică, eu îmi public agenda, dacă media este interesată să participe la unele activități nu pot să-i împiedic și cred că și doamna ministru își comunică agenda, iar prezența mass-media depinde de dorința lor de a fi prezenți.

Nu cred că este o chestie intenționată, mi-am luat camerele ca să se vadă cum fac eu controale. O să port o discuție pe tema asta. Important este ce face un om când nu are camerele asupra lui. Ar fi fost de preferat ca doamna Anisie să se ducă fără camere”, a precizat premierul Ludovic Orban, într-un interviu acordat Hotnews.ro.

Monica Anisie a făcut, marți, o vizită inopinată, în localitățile Axintele și Sălcioara din județul Ialomița. Aici, toaletele sunt amplsate în curtea școlii, iar elevii sunt nevoiți să meargă prin frig, neînsoțiți, dacă au nevoie la baie. Anisie a intrat în sălile de clasă și i-a întrebat pe dascăli ce fac atunci când cei mici au nevoie la toaletă. Totul s-a desfășurat în timp ce ministrul Educației era filmată de mai multe echipe de reporteri.