Confidenţialitate

Orban, despre reducerea TVA: Nu vom vota, nu e un proiect al PNL (audio)

Premierul Ludovic Orban a declarat că parlamentarii liberali nu vor vota în favoarea proiectului de reducere a taxei pe valoarea adăugată, nefiind un proiect asumat de partid, ci inițiat de un parlamentar în mod individual.

”Nu e un proiect al PNL, este un proiect inițiat de un parlamentar. E o mare diferență între proiectele inițiate de parlamentari individuali și proiectele PNL”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, pentru ca un proiect să fie susținut de Partidul Național Liberal, potrivit procedurii statutare a PNL, acesta trebuia să fie analizat, avizat de comisiile de specialitate ale partidului și să obțină aprobarea Biroului Executiv al formațiunii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Nu vom vota un proiect chiar dacă aparține unui coleg al nostru care a inițiat un proiect ca parlamentar individual, nicidecum din partea PNL”, a punctat liderul PNL.

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că ”în acest moment bugetul nu-și permite o reducere pe TVA”.

Comisia de Buget a Camerei Deputaților a adoptat astăzi raport favorabil asupra proiectului care reduce TVA de la 19% la 16% iar TVA pentru alimente de la 9% la 5% de la 1 ianuarie 2020. Liberalul Dan Vâlceanu s-a împotrivit, deși inițiativa aparține unor colegi de la PNL.