Confidenţialitate

Orban anunță că Guvernul intenționează să crească vârsta de pensionare pentru polițiști

Premierul Ludovic Orban a declarat, astăzi, că Guvernul intenționează să crească vârsta de pensionare pentru polițiști. Șeful Executivului a precizat la Radio România Actualități că mii de cadre din MAI s-au pensionat pentru a beneficia de condițiile privilegiate de pensionare.

Intenția noastră foarte clară este de a crește vârsta de pensionare, nu se poate să existe cadre din poliție…, aduceţi-vă aminte, când s-a modificat prin ordonanță de urgență sistemul ăsta nesimțit de calcul al pensiilor pentru șefimea din zonele respective, s-au pensionat din zona Ministerului de Interne mii de cadre pentru a beneficia de condițiile privilegiate de pensionare care erau anterior modificării ordonanței. S-au pensionat oameni cu 40, 42 de ani, 43 de ani, 45 de ani, cu niște pensii extrem de mari, au lăsat sistemul de ordine publică cu grave probleme de efectiv, care până la urmă au pus în pericol viața, siguranța cetățeanului, proprietatea privată, pentru că nu au mai putut să asigure toată resursa umană necesară”, a spus Ludovic Orban.

El a precizat că Guvernul va veni cu o lege a pensiilor care să corecteze abuzurile făcute în calculul pensiilor.

„Totul a fost, așa, o nebunie generalizată. Sigur că și aici o să intervenim prin lege atunci când vom ajunge la o formă a unei legi a pensiilor care să facă cu adevărat dreptate și care să corecteze toate abuzurile care au fost făcute în calculul pensiilor. Aici e problema cumulului pensiei cu salariul în sectorul public. Foarte mulți dintre cei care s-au pensionat, au făcut-o anticipat, beneficiind de niște condiții, de reglementări speciale, iar după aia s-au angajat în sistemul public. Sigur, nu interzicem oamenilor să lucreze în sectorul public, dar cu o singură condiție: nu le mai plătim pensia cât timp ocupă funcția publică”, a subliniat Orban.