Confidenţialitate

Orașul Ovidiu din județul Constanța a intrat în carantină | AUDIO

Orasul Ovidiu din județul Constanța a intrat în carantină, de sâmbătă seara la ora 20.00, ca urmare a depășirii ratei de incidență cumulată, peste pragul de 3/1.000 locuitori.

În acest moment, indicele în localitatea din județul Constanța a ajuns la 6.9/1.000 locuitori. Primarul George Scupra :

„Lucrurile se îmtâmplă mai rapid la Ovidiu decât în restul țării, gradul de incidență este destul de mare, sunt 12 cazuri raportate la 16.000 de locuitori în ultimele 14 zile, o incidență de aproximativ 6,8 la mie. Această carantină nu aduce neapărat lucruri suplimentare față de ce o să se întâmple la nivel național, de luni.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Intrarea orașului Ovidiu în carantină a fost decisă vineri în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgentă. Din nou, primarul orasului Ovidiu, George Scupra:

„Noi am luat deja măsuri de aproximativ o săptămână, am închis tot ce înseamnă școli, grădinițe, primăria funcționează jumătate pe telemuncă, jumătate sunt fizic la muncă, zi de zi, deja pe domeniul public masca este obligatorie în orașul nostru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Localitatea este tranzitata de DN2A Constanta-Tulcea. Cei care foloseau drumul național vor fi nevoiți sa folosească rute ocolitoare –  autostrada A4 sau Constanța – DC 86 – Năvodari – DJ 226 – Lumina, anunță Prefectura județului Constanța.

Tot în ultima ședință a CJSU Constanța, autoritățile au impus restricții în localitățile Agigea și Valu lui Traian, valabile in următoarele 14 zile.