Confidenţialitate

Orașul Galaţi revine, după o săptămână, în scenariul galben

Municipiul Galaţi revine, începând de luni, timp de două săptămâni, în scenariul galben.

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la 1,74 la mia de locuitori, iar în ultimele două săptămâni a fost în cel verde cu o rată de 1,4, potrivit Prefecturii.

“Începând cu data de 1 martie, ora 00,00, pentru unitatea administrativ-teritorială Galaţi, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 35 din 10 februarie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 12 februarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Restaurantele şi celelalte localuri de alimentaţie publică, teatrele, cinematografele şi sălile de spectacole, precum şi cazinourile şi sălile de jocuri de noroc mai pot funcţiona la interior, doar în limita a 30% din capacitate, după timp de două săptămâni au putut primi clienţi şi spectatori pe 50% din capacitatea totală.

De asemenea, rămân în continuare valabile restricţiile impuse la nivel naţional, cum ar fi închiderea magazinelor la ora 21,00, restricţii de circulaţie după ora 23,00, masca obligatorie în spaţiile deschise şi închise.