Orașele se pregătesc de sărbători. Joi, 1 decembrie, se deschid mai multe târguri de Crăciun

Rând pe rând, orașele din toată țara se pregătesc de sărbători.

Joi vor fi inaugurate târgurile de Crăciun din Iași, Timișoara, Buzău și Constanța.

De Moș Nicolae, se deschide și Piața de Crăciun din Brașov.

Mergem pentru început la Iași, unde în această seară se aprind luminile de sărbătoare, iar pe pietonalul Ștefan cel Mare va fi deschis un târg de Crăciun. Tot aici, va fi inaugurat şi Orăşelul Copiilor.

În vestul țării, la Timișoara, de astăzi până pe 8 ianuarie putem vizita Târgul de Crăciun din Piața Victoriei. Pe platoul din faţa Operei Naţionale Române va fi montată o cupolă luminoasă cu 60.000 de beculețe. În Piaţa Victoriei va poposi sania lui Moş Crăciun, decorată cu luminiţe de sărbătoare, iar bradul uriaş va fi împodobit cu 50 de şiruri luminoase şi globuri.

Concerte de colinde, spectacole şi ateliere pentru copii și în Buzău, unde se deschide azi primul Târg de Crăciun din oraș. Pe lângă căsuțele cu produse de sezon din Piaţa Daciei, a fost amenajat și un patinoar.

Și în Constanța startul sărbătorilor de iarnă se dă în această seară. În Parcul Tăbăcărie va fi deschis și Orăşelul Copiilor. La 18, aici va începe un spectacol de două-trei ore, care se va încheia cu un foc de artificii.

Orașul Piatra Neamț se laudă că găzduiește anul acesta cel mai mare Târg de Crăciun organizat în ultimul deceniu în Moldova. Deschiderea oficială va avea loc duminică, 4 decembrie, la Curtea Domnească.

         În schimb, cel mai mare brad de Crăciun din ţară va fi împodobit la Cisnădie, în județul Sibiu. Va avea 42 de metri. Luminile care îl decorează vor fi aprinse în Ajunul Sfântului Nicolae.

A doua zi, pe 6 decembrie, va fi inaugurat Târgul de Crăciun din Piața Sfatului.

Cu acest prilej, Braşovul va fi declarat „Oraş din Poveste“.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS