Confidenţialitate

Opt elevi din ciclul primar și gimnazial din județul Constanța au fost confirmați cu SARS CoV2

De la reînceperea școli în format fizic, în județul Constanța opt elevi au fost confirmați cu noul coronavirus. Printre ei și un copil de șase ani de la clasa pregătitoare a unei școli gimnaziale din oraș.

De asemenea, șase cadre didactice au ieșit pozitiv la testele Covid. Prefectura Constanța subliniază că toate cazurile confirmate cu Covid s-au testat în afara școlilor.

Nu la fel se întâmplă însă în unitățile militare de învățământ din Constanța. Toți elevii școlilor militare, înainte de a începe cursurile sunt testați, gratuit prin grija Direcției Medicale a Armatei, cu teste RT PCR.

Colegiul Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza” a început de miercuri cursurile, față în față. Cei 360 de cadeți revin la școală eșalonat, fiecare fiind testat, în cabinetul medical, pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Și cei 94 elevii din anul al II lea al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au reluat astăzi, cursurile față în față după ce ieri li s-au făcut testele anticovid. Cei 87 de elevi din anul întâi vor sosi la școală în data de 15 februarie.

Feri Predescu, corespondent Europa FM