Confidenţialitate

Operatorul Centrului de Management al Deșeurilor din Costinești a fost amendat de Garda de Mediu Constanța | AUDIO

În urma unor sesizări, Garda de Mediu Constanța a organizat, în perioada 23 iulie- 2 august, verificări la două puncte de lucru care aparțin Iridex. La punctul de lucru din Agigea au găsit tone de deșeuri menajere, colectate din localitățile învecinate.

Depozitul nu avea autorizație de mediu. Comisarii Gărzii de Mediu au amendat compania de salubrizare cu 60. 000 de lei pentru încălcarea prevederilor privind protecția mediului. În plus, s-a dispus sistarea depozitării  deșeurilor municipale în această locație.

La Costinești, comisarii Gărzii de Mediu au găsit un depozit unde operatorul amestecase deșeurile menajere cu deșeuri inerte, mirosul fiind greu de îndurat. Depozitarul a fost amendat cu 100.000 de lei pentru încălcarea prevederilor privind emisiile industriale. De asemenea, Garda de Mediu va propune  închiderea gropii de gunoi de la Costinești.

Directorul general al Iridex, Dan Anghel, a  declarat pentru Europa Fm că gunoiaele menajere de la Agigea ar fi trebuit descărcate la Costinești, dar nu s-a putut din cauza traficului ridicat din week-end, de la Eforie Nord, pe DN39.

După două zile, gunoaiele au fost ridicate, în timpul nopții, de la Agigea și duse la depozitul din Costinești, unde pentru că nu aveau loc pentru deșeuri menajere le-au descărcat în platforma cu deșeuri de construcții. Iridex are termen de 30 de zile pentru a contesta amenzile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ghiulfer Predescu