Operatorii plajelor trebuie să se asigure de implementarea noilor reguli | AUDIO

Începând luni, zi liberă prin lege, vom avea voie să mergem la plajă, după cum a anunțat șeful statului, joia trecută.

Se vor redeschide și terasele și barurile de pe plajă, însă cu respectarea unor măsuri menite să prevină răspândirea noului tip de coronavirus.

Într-o primă fază însă, autoritățile nu iau în calcul sancționarea operatorilor care nu vor respecta aceste reguli.

“Am făcut o comisie mixtă, s-o numim de control, dar și de prevenție, care eu cred că va avea o menire de suport, nu neapărat de control. Dacă vom vedea că lucrurile sunt total diferit față de ce s-a comunicat și față de cum ar trebui să fie, se vor aplica sancțiuni. Dar cred că este absolut necesar să acompaniem operatorii economici”, a spus recent Răzvan Pârjol, secretar de stat în Ministerul Economiei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Referitor strict la plajă, cred că operatorul economic care operează plaja trebuie să se asigure de implementarea acestor măsuri. Referitor la hoteluri, acestea trebuie să desemneze un fel de manager de criză care va ști să observe dacă regulile sunt respectate”, a adaugat secretarul de stat, referindu-se la cine trebuie să intervină dacă plajele sunt aglomerate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De cealaltă parte, proprietarii de hoteluri și localuri de pe litoral nu înteleg cum ar putea beneficia de sprijinul Guvernului, pentru ca nu vor putea să țină deschise hoteluri și localurile și în plină iarnă.

“Statul suportă o parte din salariie angajaților chemați din șomaj tehnic, 45%, dar unde s-a băgat obligativitatea ca după cele trei luni în care ne ajută statul să plătim salariile, șase luni trebuie să-i ținem angajați. Pe noi și pe cei din agricultură ne-au aranjat. Ce să facem cu ei șase luni când hotelul va fi închis?”,  s-a întreabat Anca Nedea, directorul executiv al Patronatului Mamaia-Constanţa.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS