Confidenţialitate

Operatorii din turism, optimiști că vor avea un sezon estival bun

„Evadarea din lockdown” se numește infotrip-ul la care participă, în prima lor intâlnire  după relaxarea restricțiilor, reprezentanți din 30 de județe a 100 agenții de turism.

Aceștia au mers să vadă ce este nou pe litoral pentru a ști ce le vor vinde turiștilor.

Delegația a văzut plajele lărgite și noile hoteluri apărute mai ales în sudul litoralului, spune touroperatorul Aurelian Marin, unul dintre organizatorii infotrip-ului.

„Neptunul și Olimpul vin tare din urmă. S-au făcut investiții masive acolo și este și cerere pe produs, adică vânzările au explodat. Acum sunt rezervări masive. Cred că o să fie un sezon comparabil cu 2019, ceea ce e bine, bine”.

Agenții de turism sunt optimiști.

Litoralul a prins viață, se bucură touroperatorul Adi Voican, iar pentru a atrage turiștii, investitorii au alocat sute de milioane de euro în noile hoteluri și nu numai:

„Am văzut că se investește și în turismul club, dar pe iaht. Să vezi delfinii sărind în mare, să vezi că întorci vaporul în apusul de soare și faci poze e un lucru frumos și deștept. Arată că revenim la viață și revenim rapid”.

Vacanțele, pe litoral, vor costa la fel ca în sezonul trecut.

Ofertele pentru luna iunie sunt accesibile tuturor turiștilor.

„Hoteluri de două stele, bune, 70-80 de lei camera pe noapte, pe hoteluri de trei stele însemnând cam 250 de lei de persoană cazare cu mic dejun, pe patru stele-350 de lei cazare cu mic dejun pe cinci nopți ceea ce înseamnă 70 de lei pe noapte”.

Pentru că rezervările pentru litoral, cu oferte de reduceri, s-au făcut încă din primăvară, operatorii din turism cred chiar că prețurile pentru sfârșitul sezonului estival vor fi mai mici decât anul trecut.